Kursy organizacji imprez

Kursy organizacji imprez

Informacje

Organizacja imprez rodzinnych 8 h

Grupa docelowa

Osoby chcące zdobyć, poszerzyć wiedzę w zakresie organizacji imprez rodzinnych, przygotowywania atrakcyjnych wizualnie

i smakowo potraw oraz pięknego dekorowania stołu

Forma kursu

Kurs realizowany jest głównie w formie praktycznej ok 80%. Teoria urozmaicana jest poprzez dyskusje, ćwiczenia

i inne interaktywne formy prowadzenia szkoleń.

Indywidualne podejście

Zajęcia realizowane są w kameralnych grupach, co pozwala trenerowi na bezpośredni kontakt z każdym uczestnikiem Pytania pojawiające się w trakcie kursu otrzymują odpowiedź na bieżąco, tak aby kursanci otrzymali podczas zajęć maksimum informacji, które będą im przydatne w dalszej karierze zawodowej.

Zdobyte kompetencje

  • zdobycie wiedzy w zakresie organizacji imprez rodzinnych
  • umiejętność przygotowywania atrakcyjnych wizualnie i smakowo potraw
  • umiejętność pięknego dekorowania stołu

Certyfikat

Po ukończeniu kursu, każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz zaświadczenie na druku MEN.

Program*:

      • planowanie i zakupy
      • sztuka dekorowania stołu
      • pierwsze danie
      • drugie danie
      • deser
      • zakąski
      • alkoholSilver Spoon and Forks Beside Vegetables

*Program kursu/ szkolenia może być zmieniony w zależności od potrzeb i możliwości uczestników.

W cenę szkolenia wchodzą:

– materiały szkoleniowe

– przerwy kawowe

– zaświadczenie na druku MEN

******************************************************************************************************************************************************


Organizacja ślubów 32h

Grupa docelowa

Osoby, które planują rozpoczęcie pracy jako konsultant ślubny. Osoby chcące zdobyć wiedzę w zakresie organizacji ślubów np. przyszłe panny młode.

Forma kursu

Kurs realizowany jest głównie w formie praktycznej ok 80%. Teoria urozmaicana jest poprzez dyskusje, ćwiczenia

i inne interaktywne formy prowadzenia szkoleń.

Indywidualne podejście

Zajęcia realizowane są w kameralnych grupach, co pozwala trenerowi na bezpośredni kontakt z każdym uczestnikiem Pytania pojawiające się w trakcie kursu otrzymują odpowiedź na bieżąco, tak aby kursanci otrzymali podczas zajęć maksimum informacji, które będą im przydatne w dalszej karierze zawodowej.

Zdobyte kompetencje

  • zdobycie wiedzy w zakresie organizacji ślubów oraz wesel
  • umiejętność przygotowywania oraz koordynowania ślubów
  • umiejętność przygotowywania oraz koordynowania wesel
  • przygotowanie do zawodu konsultant ślubny

Certyfikat

Po ukończeniu kursu, każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz zaświadczenie na druku MEN.

Program szkolenia*:

1. Charakterystyka zawodu

  • rola konsultanta ślubnego
  • umiejętności interpersonalne konsultanta ślubnego
  • savoir vivre
  • dress code
  • oczekiwania klienta wobec konsultanta ślubnego

2. Strona formalna zawierania związków małżeńskich

  • ślub cywilny
  • ślub cywilny z obcokrajowcem
  • ślub konkordatowy
  • ślub konkordatowy z obcokrajowcem
  • ślub kościelny
  • ślub kościelny jednostronny

3. Organizacja ślubu

  • ślub w kościele
  • ślub w usc
  • ślub w plenerze
  • ślub symboliczny
  • oprawa muzyczna
  • atrakcje ślubne
  • koordynacja ślubu

4. Organizacja wesel

  • wesela polskie
  • wesela w plenerze
  • wesela z tematem przewodnim
  • najnowsze trendy
  • dobór podwykonawców
  • muzyka na weselu
  • atrakcje weselne
  • miejsce na przyjęcie weselne
  • ustawienia sal weselnych
  • usadzenie gości
  • kwiaty i dekoracje
  • stoły – poprawne nakrywanie stołów
  • trendy w ustawieniu i dekorowaniu stołów i bufetów
  • menu
  • atrakcje kulinarne
  • alkohol
  • tort weselny
  • papeteria ślubna
  • transport ślubny
  • prezenty dla rodziców
  • prezenty dla gości

5. Koordynacja ślubu i wesela

  • scenariusz wesela
  • koordynacja ślubu i wesela
  • rozliczenia z podwykonawcami
  • Table With Plates and Flowers Filed Neatly Selective Focus Photographyrozwiązywanie sytuacji kryzysowych

6. Młoda para

  • stylizacja panny młodej
  • stylizacja pana młodego
  • oprawa florystyczna pary młodej
  • ślubny pojazd
  • błogosławieństwo
  • przygotowanie podziękowań dla rodziców
  • obsługa pary młodej w dniu uroczystości – wsparcie w czasie ślubu i wesela
  • przygotowanie pary młodej do pełnienia roli gwiazdy wieczoru
  • pierwszy taniec
  • rozwiązywanie najczęstszych problemów młodej pary

7. Współpraca z klientem

  • omówienie najczęstszych problemów występujących we współpracy z klientem
  • przygotowanie materiałów do spotkania z klientem
  • pierwsze spotkanie z klientem
  • zakres usług i cena
  • wskazówki do przygotowania bezpiecznej umowy z klientem
  • bieżąca obsługa klienta
  • ustanowienie harmonogramu prac
  • przedstawianie ofert podwykonawców
  • rozliczenia finansowe – budżet weselny
  • przygotowywanie scenariusza dnia ślubu i wesela
  • rozliczenie z klientem

8. Współpraca z podwykonawcami

  • omówienie najczęstszych problemów występujących we współpracy z podwykonawcami
  • budowanie bazy podwykonawców
  • weryfikacja podwykonawców
  • podpisywanie umów z podwykonawcami
  • współpraca z lokalami
  • współpraca z fotografami i kamerzystami
  • współpraca z dekoratorami
  • współpraca z zespołem/ dj’em
  • podwykonawcy zatrudnieni bezpośrednio przez młodą parę
  • rozliczenia z podwykonawcami

*Program kursu/ szkolenia może być zmieniony w zależności od potrzeb i możliwości uczestników.

W cenę szkolenia wchodzą:

– materiały szkoleniowe

– przerwy kawowe

– zaświadczenie na druku MEN

*******************************************************************************************************************************************************

Organizacja imprez cateringowych 16h

Grupa docelowa

Osoby, które planują wejść na rynek działalności gastronomicznej i cateringowej. Osoby chcące zdobyć wiedzę w zakresie kompleksowej organizacji usług cateringowych, bankietowych i okolicznościowych. Kierownicy i właściciele zakładów gastronomicznych

Forma kursu

Kurs realizowany jest głównie w formie praktycznej ok 80%. Teoria urozmaicana jest poprzez dyskusje, ćwiczenia

i inne interaktywne formy prowadzenia szkoleń.

Indywidualne podejście

Zajęcia realizowane są w kameralnych grupach, co pozwala trenerowi na bezpośredni kontakt z każdym uczestnikiem Pytania pojawiające się w trakcie kursu otrzymują odpowiedź na bieżąco, tak aby kursanci otrzymali podczas zajęć maksimum informacji, które będą im przydatne w dalszej karierze zawodowej.

Zdobyte kompetencje

  • zdobycie wiedzy w zakresie organizacji imprez cateringowych
  • umiejętność przygotowywania cart menu
  • umiejętność przygotowywania oraz koordynowania imprez cateringowych

Certyfikat

Po ukończeniu kursu, każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz zaświadczenie na druku MEN.

Program szkolenia:*

1.Organizacja działalności cateringów.

2.Rodzaje i konstrukcje kart menu, sezonowość kart, estetyka.

3. Organizacja imprez gastronomicznych – rozrywkowych.

4. Usługi gastronomiczne jako istotny element „event marketing”.

5. Catering jako element organizacyjny imprez okolicznościowych i masowych.

6. Rodzaje cateringu

  • socjalny
  • Door to door”
  • party service (banquet hall; off premises or location)

7. Oprawa konferencji, kongresów, szkoleń

  • usługi żywieniowe dla grup zorganizowanych
  • systemy obsługi
  • systemy samoobsługi
  • serwis a’la carte
  • Service table – d’hote”Lunch table III
  • Service a’part”
  • servis bankietowy
    • bankiety zasiadane
    • bankiety na stojąco
    • bankiety mieszane
  • coffee break

8. Rozliczanie imprez cateringowych.

9. Protokół obsługi gości VIP.

10. Savoir – vivre

11.Protokół dyplomatyczny.

12. Bezpieczeństwo żywności i żywienia w cateringu

      • Dobra Praktyka Produkcyjna, a Dobra Praktyka Cateringowa

13. Wybrane uwarunkowania prawne działalności gastronomicznej.

*Program kursu/ szkolenia może być zmieniony w zależności od potrzeb i możliwości uczestników.

W cenę szkolenia wchodzą:

– materiały szkoleniowe

– przerwy kawowe

– zaświadczenie na druku MEN

******************************************************************************************************************************************************

Organizacja eventów 16h

Grupa docelowa

Osoby, które planują rozpoczęcie pracy jako Event Manager, chcą rozwijać tą pasję lub zdobyć dodatkowe kwalifikacje.Osoby chcące zdobyć wiedzę w zakresie kompleksowej organizacji eventów.

Forma kursu

Kurs realizowany jest głównie w formie praktycznej ok 80%. Teoria urozmaicana jest poprzez dyskusje, ćwiczenia i inne interaktywne formy prowadzenia szkoleń.

Indywidualne podejście

Zajęcia realizowane są w kameralnych grupach, co pozwala trenerowi na bezpośredni kontakt z każdym uczestnikiem Pytania pojawiające się w trakcie kursu otrzymują odpowiedź na bieżąco, tak aby kursanci otrzymali podczas zajęć maksimum informacji, które będą im przydatne w dalszej karierze zawodowej.

Zdobyte kompetencje

  • zdobycie wiedzy w zakresie organizacji imprez eventowych
  • umiejętność przygotowywania oraz koordynowania eventów

Certyfikat

Po ukończeniu kursu, każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz zaświadczenie na druku MEN.

Program szkolenia:*

1. Wprowadzenie do świata Eventu

  • rodzaje Eventów:
    • sportowy
    • kulturalny
    • rozrywkowy
    • przygodowy
  • czym jest Event Marketing?
  • kto to jest Event Manager – zakres obowiązków
  • jakie cechy powinien posiadać Event Manager
  • specyfika branży i słownictwa branżowego

2.Prawne aspekty organizacji eventów

  • ustawy i rozporządzenia
  • struktura własności eventu
  • licencje i pozwolenia
  • zabezpieczenie jakości
  • ochrona danych osobowych
  • konstrukcje umowy

3. Współpraca z podwykonawcami

  • wyszukiwanie podwykonawców i sposoby weryfikacji ich kompetencji
  • negocjacja warunków
  • konstrukcja umowy

4. Aspekty psychologiczne udanego eventu

  • jak unikać błędów i wpadek oraz jak reagować gdy się przytrafią
  • zebrania z zespołem eventowym po zrealizowanym wydarzeniu

5. Zarządzanie projektem eventowym

  • prezentacja oferty
  • badanie potrzeb klienta
  • negocjacje warunków
  • analiza rynku
  • tworzenie harmonogramu pracy

6. Realizacja eventu

  • planowanie działania
  • zespół realizacyjny eventu
  • przygotowanie budżetu i zarządzanie finansami
  • harmonogram eventu
  • marketing
  • realizacja
  • ewaluacja
  • sytuacje kryzysowe
  • warsztat – planowanie swojego pierwszego eventuMan Wearing Black Tank Top Holding Microphone While Pointing


*Program kursu/ szkolenia może być zmieniony w zależności od potrzeb i możliwości uczestników.

W cenę szkolenia wchodzą:

– materiały szkoleniowe

– przerwy kawowe

– zaświadczenie na druku MEN

 

ZAPISZ SIĘ ON LINE!

lub mailowo albo telefonicznie

mail.: szkolenia@profesjaedukacja.pl

tel. :881797333